1. Поръчайте Великденски яйца La Feve от “Кино и Вино”

  Поръчайте Великденски яйца La Feve от “Кино и Вино”

  Тази година нашата “златна кокошка” снесе La Fève!

  Можете да направите поръчката си за великденските яйца La Fève на тел: +359 87 7883878 и +359 88 9230794 или да закупите тези шоколадови “фабержета” директно от магазина ни на ул. Борис Арсов №9 в гр. София.

  Стартираме продажбите от 16.04.2022 г.!

  Кутията по случай Великден съдържа шоколадово яйце от черен шоколад с височина 17 см., пълно с 8 бр. шоколадови трюфели (по 2 от вид – ягода с ягодов шоколад, лешник с млечен шоколад, малина с черен шоколад и бейлис с млечен шоколад). Яйцата са червени и жълти, а във всяка кутията има брандирано дървено чукче за разбиване на яйцето.


  Виж повече
 2. D&G Fiasconaro Коломба

  D&G Fiasconaro Коломба

  D&G Fiasconaro Коломба от магазина на Кино и Вино за Великден


  През 2021 г. в колаборация със сладкаря Fiasconaro, Dolce & Gabbana започва производството на Коломба


  Коломба е италианският еквивалент на българския козунак. Той се пече във форма, приличаща на кръст, но всъщност изобразява гълъб. Според историците сладкишът е посветен на двойка гълъби, появили се в небето над Милано веднага след победата на местните войски над армията на германския крал Фридрих Барбароса.


  Този сладкиш се прави от брашно, пресни яйца, масло и естествена мая, обсипан е със захаросана портокалова кора, с перлена захар и бадеми и е изпечен до съвършенство.


  В нашия магазин на ул. “Борис Арсов” №9 в София ще откриете Коломба със сицилиански шоколад и Коломба със сицилиански бадеми, представена в елегантна метална кутия, направена от стилистите на D

  Виж повече
 3. Винена дегустация “ВИНЕНИ АРИСТОКРАТИ”

  Винена дегустация “ВИНЕНИ АРИСТОКРАТИ”

  31 Март 2022г. | Винена дегустация “ВИНЕНИ АРИСТОКРАТИ”

  Специална дегустация на PREMIUM вина! Отпийте 5 специални вина от най-висок клас и предизвикайте небцето за най-доброто!


  Отваряме тапите на перлите в короната на Кино и Вино, а те имат своите имена:

  КАЛЧЕ БИАНКО, сорт: Шардоне, изба Сан Марцано, Пулия

  ТИТОЛО, сорт: Алианико дел Вултуре, изба Елена Фучи, Базиликата

  Виж повече
 4. РОЗОВОТО PROSECCO СЕ РОДИ ОФИЦИАЛНО!

  РОЗОВОТО PROSECCO СЕ РОДИ ОФИЦИАЛНО!

  „Благодарим на всички, които са допринесли за този исторически резултат!”

  Това са думи на Стефано Занете, президент на консорциума DOC Prosecco, след като стана ясно, че италианското правителство със закон одобри производството на розово Prosecco.

  В разгара на лятото и пандемията от COVID 19 слуховете за това развълнуваха любителите на балончетата в цeлия винен свят. Сега слуховете са вече факт! През месец август постановлението беше побликувано в Държавен вестник на Република Италия, а съвсем наскоро се получи и разрешението за продажбите на розовото Prosecco в Европейския съюз.

  Новото вино ще се прави при строго отределени технологични правила:

  - Само два сорта грозде могат да се влагат във виното: Глера - минимум 85% и Пино Ноар до 15%. Задължително условие е гроздето да е от областта на Просеко.

  - Виното ще се прави по метода на Шарма и периодът на ферментация ще бъде минимум 60 дни (Бялото д

  Виж повече
 5. Въпросите в "Училище за вино"

  Въпросите в "Училище за вино"

  Решението да създадем „УЧИЛИЩЕ ЗА ВИНО” възникна спонтанно. Много клиенти и приятели харесваха вината, които опитваха, но трудно се ориентираха в неописуемото винено разнообразие на Италия – десетки винени райони, стотици сортове, хиляди етикети. При своите пътувания в Италия, те често ми пишеха или ми звъняха по телефона – „Намирам се еди къде си, какво е характерното вино за района, какво да търся и т.н.?”. И така събрахме най-любопитните от тях в училището. Мислехме, че това ще бъде еднократен акт... После се обадиха други и искаха да повторим курса. Повторихме го, като добавихме нови теми и нови вина. После имаше и трето и четвърто училище...

  След четири издания на „УЧИЛИЩЕ ЗА ВИНО”, осъзнах, че аз самия съм научил много. Научил съм го от въпросите на тези повече от 100 любители на виното преминали през „училището”. Въпроси

  Виж повече
 6. Винените региони на Италия

  Винените региони на Италия

  Италианските вина са едно безкрайно море - фраза, колкото банална, толкова и вярна! Със своите 8 000 000 декара лозя, от които се поизвеждат 45 - 50 млн хектолитъра вино, 20 винени региона, повече от 100 области, над 350 официално признати сорта и още около 2000 местни, италианското вино обърква и самите италианци, а какво остава за чуждестранните любители на виното.

  По-долу ще се опитаме да ви разведем из най-известните винени региони на Италия и да посочим най-характерните и предпочитани сортове за всеки регион. Сигурни сме, че това което предпочитат местните хора, го правят и най-добре! И така!


  Винените региони на Италия - ПиемонтПИЕМОНТ / PIEDMONT

  Бели: Arneis, Moscato, Moscato d’Asti, Cortese, Sauvignon, Chardonnay

  Червени: Barbera, Nebbiolo, Dolcetto, Brach

  Виж повече
 7. DOC, DOCG... Какво означават?

  DOC, DOCG... Какво означават?

  Вземете бутилка италианско вино и вероятно ще видите някое от тези обозначения на етикета му. Какво означават те? Въпреки, че не винаги са лесни за разчитане, етикетите на виното съдържат много важна информация - най-вече дали виното, което ще купим, си струва цената или не.

  Тук ще намерите един прост, но полезен наръчник за италианските винени деноминации и друга подходяща информация, която може да намерите на етикетите на виното - всички те необходими за превръщането на вашия избор на вино в положителна инвестиция и приятно изживяване.

  През втората половина на 20-ти век, Италия решава да създаде серия от закони, които да гарантират качеството и автентичността на тяхното вино. Те обозначават защитени зони, в които производителите трябва да се придържат към строги правила, за да бъдат сертифицирани за качество. Освен географската зона, тези закони уреждат и други правила като вида на използваното грозде, съдържанието на алкохол и колко дълго отлежава виното.

   

  Виж повече