BIO Chardonnay Mamajanna Puglia IGP

TINAZZI
  • 26.77лв.
  • Без данък: 22.31лв.
  • В НАЛИЧНОСТ
  • Код на продукта: TIN-0714

Лозята на това Шардоне се намират около пулийския град Сан Джорджо и са обработвани по стандартите на съвременното динамично био-земеделие. Всички винопроизводствени процеси са извършени в съответствие с правилата на европейското биологично сертифициране. Първоначално гроздето се подлага за 8-10 часа на криомацерация, следва лек пресинг и накрая сока ферментира при контролирана температура 16 - 18 С.

Цветът на това вино е сламено жълт, със зеленикави проблясъци, в носа преобладават предимно тропически плодове, а вкуса е свеж, балансиран, с дълъг финал. Подходящо е както като аперитив, така и за различни ястия от риба и морски дарове. В Пулия горещо го препоръчват в комбинация със сирена. Сервира се на 8-10 С.


Фамилия TINAZZI започва дейността си в края на 60-те благодарение на отдадеността и страстта на Eugenio Tinazzi в Cavaion Veronese, на брега на езерото Garda. По-късно неговите деца и внуци разширяват дейността и сега във фамилия TINAZZI влизат няколко изби в районите Венето, Валполичела и Пулия.

Вид вино: Бяло сухо
Сорт: Шардоне
Година: 2023
Алкохол: 12.0% vol
Бутилка: 750 ml
Регион: Пулия
Регион: Пулия
Комбинация с храни:
Риба Морски дарове Меки сирена Твърди сирена
Температура на сервиране:
8 - 10 ℃
Потвърждавам Отказ