Trebbiano Toscana IGT Scantianum

VIGNAIOLI MORELLINO DI SCANSANO
  • 24.88лв.
  • Без данък: 20.73лв.
  • В НАЛИЧНОСТ
  • Код на продукта: CVS-1008

Требианото е може би най-масовият сорт в Тоскана, но обикновено се използва за купажи. Само големите майстори, уверени в уменията си и в качеството на гроздето правят чисто Требиано /повече от 85% от сорта/.

Това вино се отличава със свежест и плодовитост, прекрасен искрящ сламено жълт цвят и приятно усещане на небцето на класическо бяло вино, с добра минералност и забелижим бадемов нюанс на финала. Изключително добра компания за риба и бели меса. Да се сервира на 10-11 С.


Кооперативната винарна на Vignaioli del Morellino di Scansano е основана през 1972 г., когато малка група производители от Scansano решават да обединят усилията си за производството на вино. Групата бързо се разраства и през 80-те години на миналия век е взето важно решение: докато други кооперативи са решили да се съсредоточат върху количеството, те избират най-трудния път, този на качеството. Това изисква значителни инвестиции от всички членове и сериозни усилия в обработката на лозятя. Няколко десетилетия по-късно усилията им са възнаградени. Днес Vignaioli del Morellino di Scansano се състои от 160 члена, чиито лозя се простират над хълмовете около Scansano, в провинция Grosseto, на обща площ около 600 хектара.

Вид вино: Бяло сухо
Сорт: Требиано / Ансоника
Година: 2021
Алкохол: 13.0% vol
Бутилка: 750 ml
Регион: Тоскана
Регион: Тоскана
Комбинация с храни:
Риба Бели меса Меки сирена Паста
Температура на сервиране:
10 - 12 ℃
Потвърждавам Отказ