CALCE SPUMANTE METODO CLASSICO BRUT

SAN MARZANO

60,31 лв.
В наличност
Код на продукта
SAM-0622

Калче /Calce/ е онази фина естествена мазилка характерна за знаменитите къщички Trulli, с техните каменни покриви, превърнали се в символ на Пулия. От там са черпели вдъхновение създателите на тези прекрасни вина, еманация на тяхното умение да превръщат гроздовия сок в божествена напитка!

Бялото Калче е направено от Шардоне, ферментрало и отлежавало 36 месеца в бутилки върху собствените си утайки.

Виното е с чудесен сламено жълт цвят, отчетлив нос на цитруси, с нотки на захаросани плодове и възхитителен фин и траен перкаж. Вкусът е балансиран и траен, подчертаван от фините перлички.

Освен като аперитив, това вино е подходящо за морски дарове и деликатно приготвени риби. Сервира се охладено до 6 С.

Повече информация
Вид вино : Пенливо
Държава: Италия
Сорт: Шардоне
Алкохол: 12.5% vol
Бутилка: 750 ml
Region Information
Регион: Пулия
Пулия
additional info
Комбинация с храни:
Риба Морски дарове
Температура на сервиране:
6

Сан Марцано е малък град в центъра на Primitivo di Manduria, земи, целувани от двете морета в Саленто - Йонийско море и Адриатическо море. През 1962 г., когато Primitivo di Manduria все още не е добило днешната си популярност, 19 винопроизводители се събират, за да следват една мечта и основават Cantine San Marzano.

Франческо Кавало, вулканична и визионерска личност, е номиниран за председател на Управителния съвет, който продължава да мечтае за бъдещето и да наблюдава настоящето на избата. И до ден днешен, той е истинският кормчия на нейната реалност.