Capoccia Ciliegiolo Maremma Toscana Riserva DOC

VIGNAIOLI MORELLINO DI SCANSANO
  • 43.37лв.
  • Без данък: 36.14лв.
  • В НАЛИЧНОСТ
  • Код на продукта: CVS-1007

Едно надграждане на вече познато и много харесвано КАПОЧИЯ Чилиеджиоло. Произведено от редкия сорт грозде Чилиеджиоло, това е вино е живо доказателство за легендарните умения на винарите от Тоскана.

Гроздето се бере през средата на септември, след винификацията старее 12 месеца в бъчви от френски дъб и още 6 месеца в бутилката преди се появи на пазара. Това е първата реколта от този лейбъл на избата.

Цветът е ярък рубинен, в носа се долавят червени плодове (череши, зрели вишни, къпини), които в последствие се прехвърлят върху небцето и оставят забележително траен послевкус. Тялото е плътно, сочно и вкусно, с окръглени танини. Подходящо е за ежедневна употреба и е добра компания за основни месни ястия, червени меса и сирена. Сервира се темперирано на 16-18 С.


Кооперативната винарна на Vignaioli del Morellino di Scansano е основана през 1972 г., когато малка група производители от Scansano решават да обединят усилията си за производството на вино. Групата бързо се разраства и през 80-те години на миналия век е взето важно решение: докато други кооперативи са решили да се съсредоточат върху количеството, те избират най-трудния път, този на качеството. Това изисква значителни инвестиции от всички членове и сериозни усилия в обработката на лозятя. Няколко десетилетия по-късно усилията им са възнаградени. Днес Vignaioli del Morellino di Scansano се състои от 160 члена, чиито лозя се простират над хълмовете около Scansano, в провинция Grosseto, на обща площ около 600 хектара.

Вид вино: Червено сухо
Сорт: Чилиеджиоло
Година: 2019
Алкохол: 13.5% vol
Бутилка: 750 ml
Регион: Тоскана
Регион: Тоскана
Комбинация с храни:
Червени меса Меки сирена Твърди сирена Колбаси
Температура на сервиране:
16 - 18 ℃
Потвърждавам Отказ