Susco Susumaniello Salento IGP

SAN MARZANO
  • 33.26лв.36.96лв.
  • Без данък: 27.72лв.
  • В НАЛИЧНОСТ
  • Код на продукта: SAM-0620

Това е дебютът на ново, интригуващо вино, създадено от майсторите в изба САН МАРЦАНО. Сортът Сусуманило e изключително рядък, отглеждан единствено в района на Salice Salentino, в малки масиви от стари лозя. Виното отлежава 6 месеца в бъчви от френски или американски дъб.

Цветът му е интензивно рубинен, носът - интересен букет от флорални и плодови аромати, с леко пикантни и балсамови нотки. Вкусът е балансиран, с овладяни танини и дълбок послевкус. При правилно съхранение, виното продължава да се развива в бутилката.

Препоръчва се за печени и задушени меса, скара, колбаси и отлежали сирена. Сервира се при 16-18 gr.С.


Сан Марцано е малък град в центъра на Primitivo di Manduria, земи, целувани от двете морета в Саленто - Йонийско море и Адриатическо море. През 1962 г., когато Primitivo di Manduria все още не е добило днешната си популярност, 19 винопроизводители се събират, за да следват една мечта и основават Cantine San Marzano.

Франческо Кавало, вулканична и визионерска личност, е номиниран за председател на Управителния съвет, който продължава да мечтае за бъдещето и да наблюдава настоящето на избата. И до ден днешен, той е истинският кормчия на нейната реалност.

Вид вино: Червено сухо
Сорт: Сусуманиело
Година: 2020
Алкохол: 13.5% vol
Бутилка: 750 ml
Регион: Пулия
Регион: Пулия
Комбинация с храни:
Червени меса Твърди сирена Колбаси
Температура на сервиране:
16 - 18 ℃
Потвърждавам Отказ