Nosiola Trentino DOC

La-Vis
  • 27.77лв.
  • Без данък: 23.14лв.
  • В НАЛИЧНОСТ
  • Код на продукта: LAV-1007

Носиола е емблематично вино за района на Трентино Алто Адидже, защото се прави от единствения местен сорт бяло грозде. Някога много популярно, после напълно забравено, днес виното Носиола се завръща на пиедестала си.

Носиола е със сламено жълт цвят, чисто и изкрящо, с пастелно зелени отблясъци. Носът е отчетливо флорален, като ясно се усеща ароматът на чаена роза и жасмин, а понякога се долавят нюанси на лешник. На вкус виното е забележително свежо и живо, с хармонично тяло, овладяна кисилинност и плътност, която оставя приятен послевкус.

Препоръчва се като компания на фини храни, без остри подправки, стриди, миди с бяло вино, печена риба и меки млади сирена.


Името и логото на винарска изба La-Vis са пряко свързани с територията, на която се намира и древните винени традиции. Тя се характеризира със сложна триизмерност, богата на хълмове, долини и стръмни склонове. Различните сортове лозя се отглеждат на малки участъци по хълмовете на Lavis, Giovo и Meano. Специфичното подреждане на лозята на нива от 200 до 800 метра гарантира разнообразие и органолептично богатство, позволявайки отглеждането на фини и деликатни бели лози в планините и интензивни и плътни червени сортове по хълмовете. Белите сортове като Шардоне, Пино Гриджо и Мюлер Тургау са преобладаващи на тази територия. Червените сортове са Шиава, Пино Ноар, Мерло, Теролдего и Лагрейн.

Вид вино: Бяло сухо
Сорт: Носиола
Година: 2022
Алкохол: 12.0% vol
Бутилка: 750 ml
Регион: Трентино Алто Адидже
Регион: Трентино Алто Адидже
Комбинация с храни:
Морски дарове Риба Меки сирена
Температура на сервиране:
10 - 12 ℃
Потвърждавам Отказ