San Pietro Nebbiolo DOC

CRAVANZOLA
  • 42.77лв.
  • Без данък: 35.64лв.
  • В НАЛИЧНОСТ
  • Код на продукта: CRA-0304

Благородството на лозата Nebbiolo прекрасно се проявява на лозето "San Pietro", разположено на хълма Castellinaldo с южно и югоизточно изложение.

Резултатът е елегантно червено вино, изпълнено със структура, добре подготвено да издържи изпитанието на времето. Червени плодове и малина сладко се открояват на носа, заедно с нюанси на подправки като канела и ванилия. Със силно привлекателен и интензивен, смел вкус, San Pietro Nebbiolo е голямо, стилно вино, което прекрасно се съчетава с печени и печени червени меса и зрели сирена.


Провинция Castellinaldo d'Alba e разположена на хълм с величествен замък в областта Пиемонт. Там се намира и домът на винарната Cravanzola, където гроздето става вино, а виното се подготвя да се срещне ценители от целия свят. Годината е 1930 г., когато Carlo Annibale Cravanzola започва отглеждането на лозята Castellinaldo и производството на вино. Днес новите поколения продължават да обработват лозята, пръснати по хълмовете на Castellinaldo със същата страст и любов, отглеждайки емблематични за региона сортове, между които Barbera, Nebbiolo и Favorita и произвеждайки вина с високо ценени, оригинални и добре дефинирани свойства.

Вид вино: Червено сухо
Сорт: Небиоло д'Алба
Година: 2016
Алкохол: 13.5% vol
Бутилка: 750 ml
Регион: Пиемонт
Регион: Пиемонт
Комбинация с храни:
Червени меса Твърди сирена Паста Колбаси
Температура на сервиране:
16 - 18 ℃
Потвърждавам Отказ