Аристократката - Комплект Книга и Вино

CRAVANZOLA
  • 52.00лв.
  • Без данък: 43.33лв.
  • В НАЛИЧНОСТ
  • Код на продукта: ZBJ-0103

Комплект бутилка вино LА MARCHESA BARBERA d'ALBA DOC и книга "ЗА БАВНОТО ЖИВЕЕНЕ И НАСЛАДАТА ОТ ЖИВОТА", автор Светлозар Желев.

Бавно. Събудете се бавно, оставете животът да потече във вените ви заедно с горещите глътки чай или кафе. Прояснете мислите си, помислете за деня, за любим човек и любимо място. Отпийте от емоцията. Излезте и свършете нещо добро, накарайте някого да се усмихне, причинете щастие. Направете деня си. Вечерта идва, а с нея и спокойствието на нощта. Животът е ваш. Намерете и се насладете на красотата в него, създайте я. Прегърнете и целунете близък, обичайте. И прочетете няколко страници с чаша хубаво вино в ръка. Бавно и с удоволствие.

"La Marchesa" /Маркизата/ е емблематично вино на избата CRAVANZOLA и е създадено в памет на последната собственика на замъка Castellinaldo - маркиза П. Именно от лозята, притежавани на времето от благородното семейство се произвежда това високо ценено вино, чиято реколта се оказа феноменална!.

То се отличава с червен рубинено-червен цвят с фини нюанси на гранат и мощен богат нос с конфитюр от къпина и слива, с ефирни и пикантни нотки, които нарастват в интензивност с течение на времето. Изобилие от тяло и структура, с интригуващ, топъл вкус. Виното е отлично за месна и дивечова храна, отлежали сирена и колбаси. Да се сервира темперирано до 17-18 С. Ако отворите бутилката 30 мин. преди консумация, това са ще помогне.


Провинция Castellinaldo d'Alba e разположена на хълм с величествен замък в областта Пиемонт. Там се намира и домът на винарната Cravanzola, където гроздето става вино, а виното се подготвя да се срещне ценители от целия свят. Годината е 1930 г., когато Carlo Annibale Cravanzola започва отглеждането на лозята Castellinaldo и производството на вино. Днес новите поколения продължават да обработват лозята, пръснати по хълмовете на Castellinaldo със същата страст и любов, отглеждайки емблематични за региона сортове, между които Barbera, Nebbiolo и Favorita и произвеждайки вина с високо ценени, оригинални и добре дефинирани свойства.

Вид вино: Червено сухо
Сорт: Барбера д'Алба
Година: 2017
Алкохол: 13.5% vol
Бутилка: 750 ml
Регион: Пиемонт
Регион: Пиемонт
Комбинация с храни:
Червени меса Твърди сирена Дивеч
Температура на сервиране:
16 - 18 ℃
Потвърждавам Отказ