A50 Amarone Della Valpolicella DOCG

TINAZZI
  • 127.51лв.
  • Без данък: 106.26лв.
  • В НАЛИЧНОСТ
  • Код на продукта: TIN-0708

Серията TINAZZI generation е създадена, за да се отбележи петдесетгодишния юбилей от началото на виненото приключение на семейство Тинаци, днес собственици на 6 изби в областите Венето и Пулия. Бащата Андреа, синът Джоджо и дъщерята Франческа сами са избрали кое вино да ги представлява, участвали са в създаването му и първата буква на всяко от имената и годините им на раждане са поставени на етикета. Серията е лимитирана и от всеки вид са произведени не повече от 4000 бутилки. Всяка бутилка се продава в специална опаковка.

А 50 е изборът на Андреа Тинаци и естествено е Амароне дела Валполичела, едно от най-елитните вина на Италия. Отлежало е 12 месеца в бъчви от френски дъб.

Цветът е наситено рубинено червен с гранатови нюанси. Букетът е на зрели и сушени плодве, прокрадват се дим и подправки. Вкусът е изключително балансиран, с кадифени танини и дълъг и дълбок послевкус. Виното е създадено за празнични трапези с преобладаващи печени и задушени меса. Препоръчително е да се отвори един час преди консумация и да се сервира при 18-20° С.


Фамилия TINAZZI започва дейността си в края на 60-те благодарение на отдадеността и страстта на Eugenio Tinazzi в Cavaion Veronese, на брега на езерото Garda. По-късно неговите деца и внуци разширяват дейността и сега във фамилия TINAZZI влизат няколко изби в районите Венето, Валполичела и Пулия.

Вид вино: Червено сухо
Сорт: Корвина / Корвиноне
Година: 2013
Алкохол: 15.0% vol
Бутилка: 750 ml
Регион: Венето
Регион: Венето
Комбинация с храни:
Червени меса Дивеч Твърди сирена
Температура на сервиране:
18 - 20 ℃
Потвърждавам Отказ