Sicomoro Morellino di Scansano Riserva DOCG

VIGNAIOLI MORELLINO DI SCANSANO
  • 47.17лв.
  • Без данък: 39.31лв.
  • В НАЛИЧНОСТ
  • Код на продукта: CVS-1003

Сикоморо е произведение на „майсторския клас” на изба VIGNAIOLI MORELLINO DI SCANSANO.

Виното отлежава 15 месеца в барици от френски дъб, 3 месеца в стомана и още 18 месеца в бутилката преди да се пусне на пазара. Тук Санджовезето се представя в пълния си блясък и доказва правото си да бъде кралския сорт на Тоскана. Цветът е тъмен рубин, носът - с много нюанси (червени плодове, пипери, ванилия, канела и билки), а тялото е мощно с отлично балансирани танини, много топлота и мекота.

Подходяща компания е за червени меса, дивеч, рагу, отлежали сирена. За да усетите всички качества на това превъзходно вино, е добре да го консумирате в голяма винена чаша тип Бордо.


Кооперативната винарна на Vignaioli del Morellino di Scansano е основана през 1972 г., когато малка група производители от Scansano решават да обединят усилията си за производството на вино. Групата бързо се разраства и през 80-те години на миналия век е взето важно решение: докато други кооперативи са решили да се съсредоточат върху количеството, те избират най-трудния път, този на качеството. Това изисква значителни инвестиции от всички членове и сериозни усилия в обработката на лозятя. Няколко десетилетия по-късно усилията им са възнаградени. Днес Vignaioli del Morellino di Scansano се състои от 160 члена, чиито лозя се простират над хълмовете около Scansano, в провинция Grosseto, на обща площ около 600 хектара.

Вид вино: Червено сухо
Сорт: Санджовезе
Година: 2017
Алкохол: 14.5% vol
Бутилка: 750 ml
Регион: Тоскана
Регион: Тоскана
Комбинация с храни:
Червени меса Дивеч Твърди сирена Колбаси
Температура на сервиране:
18 ℃
Потвърждавам Отказ