Amarone della Valpolicella DOCG Riserva

VILLA MATTIELLI
  • 97.32лв.
  • Без данък: 81.10лв.
  • В НАЛИЧНОСТ
  • Код на продукта: VLM-1201

Това прекрасно Амароне, произвеждано само от най-добрите реколти и в ограничено количество, е резултат от внимателен подбор на гроздето, дълъг процес на изсушаване и отлежааване във френски и американски дъбови бъчви в продължение на около 24 месеца. Допълнително стареене и в бутилката.

Елегантно, структурирано и мощно, надарено със свежест и завиден аромат. Плътно, топло и освежаващо тяло. Комплексно, богато и добре балансирано на небцето, освобождава прекрасен минерален оттенък с меки танини и нотки на сини сливи. Деликатен земен аромат и възхитителен горчив вкус на какао.

Това е вино за специални поводи. Добре е да се отвори най-малко един час преди сервиране.


Villa Mattiell е създадена през 2009 г. в красивите хълмове на Верона, в района на Soave Classico и Valpolicella DOC. Този амбициозен проект се осъществява благодарение на Роберта и съпруга й Джакомо, които с голяма отдаденост и смела визия за бъдещето, решават да проправят път за нова марка, носеща традициите на семейството от четири поколения насам. Благодарение на уникалния тероар с мек климат и благодатно слънце, гроздето е с високо качество и дава чудесни вина.

Вид вино: Червено сухо
Сорт: Корвина / Корвиноне / Рондинела / Озелета
Година: 2015
Алкохол: 16.0% vol
Бутилка: 750 ml
Регион: Венето
Регион: Венето
Комбинация с храни:
Дивеч Червени меса Твърди сирена Хляб и хлебни изделия
Температура на сервиране:
16 - 18 ℃
Потвърждавам Отказ