Governo Toscano Sangiovese IGT

VIGNAIOLI MORELLINO DI SCANSANO
  • 31.71лв.
  • Без данък: 26.43лв.
  • В НАЛИЧНОСТ
  • Код на продукта: CVS-1002

Винарите в Тоскана продължават неуморно да изумяват винения свят със своите иновации! Sangiovese Vin del Fattore е нов подход към традиционната техника, наречена Governo all’uso toscano, чрез засушаване на гроздето в малки касетки при контролирана температура. Двата сорта от които е направено виното (Санджовезе - 95% и Чилиеджиоло - 5%) се винифицират поотделно и след купажирането то старее 3 месеца в метални съдове върху фините утайки.

Цветът е ярък рубинен, в носа се долавят червени плодове - череши, презрели вишни и къпини, които в последствие се прехвърлят върху небцето и оставят забележително траен послевкус. Тялото е средно, много елегантно, с окръглени танини. Подходящо е за ежедневна употреба и е добра компания за основни месни ястия, сушени меса и сирена. Сервира се при 16 С.


Кооперативната винарна на Vignaioli del Morellino di Scansano е основана през 1972 г., когато малка група производители от Scansano решават да обединят усилията си за производството на вино. Групата бързо се разраства и през 80-те години на миналия век е взето важно решение: докато други кооперативи са решили да се съсредоточат върху количеството, те избират най-трудния път, този на качеството. Това изисква значителни инвестиции от всички членове и сериозни усилия в обработката на лозятя. Няколко десетилетия по-късно усилията им са възнаградени. Днес Vignaioli del Morellino di Scansano се състои от 160 члена, чиито лозя се простират над хълмовете около Scansano, в провинция Grosseto, на обща площ около 600 хектара.

Вид вино: Червено сухо
Сорт: Санджовезе / Чилиеджиоло
Година: 2021
Алкохол: 14.5% vol
Бутилка: 750 ml
Регион: Тоскана
Регион: Тоскана
Комбинация с храни:
Червени меса Колбаси Меки сирена Твърди сирена
Температура на сервиране:
16 ℃
Потвърждавам Отказ