Roggiano Morellino di Scansano DOCG

VIGNAIOLI MORELLINO DI SCANSANO
  • 28.37лв.
  • Без данък: 23.64лв.
  • В НАЛИЧНОСТ
  • Код на продукта: CVS-1004

Роджиано е типичен пример за отлично ежедневно тосканско вино, създадено с мисъл за трапезата.

Тук Санджовезето (95%) демонстрира най-добрите си качества, а Аликантето (5%) добавя красотата на цвета и мекота на текстурата. Към това се добавят характерен нос, дълбок и нюансиран, с пиперливи нотки, плодови и флорални нюанси, овладени танини и дълъг послевкус.

Виното е подходящо за пикантни храни, сосове, червени меса, сирена. Сервира се при 16 - 18 С. За да усетите всички качества на това превъзходно вино го комсумирайте в голяма винена чаша тип Бордо.


Кооперативната винарна на Vignaioli del Morellino di Scansano е основана през 1972 г., когато малка група производители от Scansano решават да обединят усилията си за производството на вино. Групата бързо се разраства и през 80-те години на миналия век е взето важно решение: докато други кооперативи са решили да се съсредоточат върху количеството, те избират най-трудния път, този на качеството. Това изисква значителни инвестиции от  всички членове и сериозни усилия в обработката на лозятя. Няколко десетилетия по-късно усилията им са възнаградени. Днес  Vignaioli del Morellino di Scansano се състои от 160 члена, чиито лозя се простират над хълмовете около Scansano, в провинция Grosseto, на обща площ около 600 хектара.

Вид вино: Червено сухо
Сорт: Санджовезе / Аликанте
Година: 2020
Алкохол: 14.0% vol
Бутилка: 750 ml
Регион: Тоскана
Регион: Тоскана
Комбинация с храни:
Червени меса Меки сирена Твърди сирена Колбаси
Температура на сервиране:
16 - 18 ℃
Потвърждавам Отказ