Метаморфози - Комплект Книга и Вино

SAN MARZANO

48,00 лв.
В наличност
Код на продукта
OPT-0102

Комплект бутилка червено вино Susco и книга "ОПИТАЙ ТОВА", автор Светлозар Желев.

„Опитай това, опитай това, опитай това...”

Толкова пъти съм чувал тези покани, изричани на стотиците дегустации, изложения, презентации на вина, винени вечери, посещения в изби или винени турове, че са се превърнали в рефрен, който моментално зазвучава в главата ми щом видя приготвената за отваряне бутилка или чуя деликатния пукот на излизащата тапа, или дори само да усетя аромата на вино. Опитване и пак опитване, безкрайни опитвания, които правят ароматните и вкусовите ти рецептори все по-развити, все по-разбиращи, все по-добри.

Това е дебютът на ново, интригуващо вино, създадено от майсторите в изба САН МАРЦАНО. Сортът Сусуманиело e изключително рядък, отглеждан единствено в района на Salice Salentino, в малки масиви от стари лозя. Виното отлежава 6 месеца в бъчви от френски или американски дъб.

Цветът му е интензивно рубинен, носът - интересен букет от флорални и плодови аромати, с леко пикантни и балсамови нотки. Вкусът е балансиран, с овладяни танини и дълбок послевкус. При правилно съхранение, виното продължава да се развива в бутилката.

Повече информация
Вид вино : Червено сухо
Държава: Италия
Сорт: Сусуманиело
Година: 2019
Алкохол: 13.5% vol
Бутилка: 750 ml
Region Information
Регион: Пулия
Пулия
additional info
Комбинация с храни:
Червени меса Твърди сирена Колбаси
Температура на сервиране:
16 - 18

Сан Марцано е малък град в центъра на Primitivo di Manduria, земи, целувани от двете морета в Саленто - Йонийско море и Адриатическо море. През 1962 г., когато Primitivo di Manduria все още не е добило днешната си популярност, 19 винопроизводители се събират, за да следват една мечта и основават Cantine San Marzano.

Франческо Кавало, вулканична и визионерска личност, е номиниран за председател на Управителния съвет, който продължава да мечтае за бъдещето и да наблюдава настоящето на избата. И до ден днешен, той е истинският кормчия на нейната реалност.