Великденски шоколадови шедьоври от La Fève by Pavel Pavlov и вино

  • Великденски шоколадови шедьоври от La Fève by Pavel Pavlov и вино

Великденски шоколадови шедьоври от La Fève by Pavel Pavlov и вино

07.04.2024

В света на Лили  винаги има две неща в изобилие – вино и шоколад! И двете са от хубави, по-хубави. Дойде ли голям празник, Лили звъни на нашите приятели от La Fève by Pavel Pavlov и първа се сдобива с най-новите им шоколадови шедьоври, които опитва и внимателно избира виното за тях. Този Великден изборът е следният:

Червено Фаберже La Fève  с дражета – Голямо шоколадово яйце с още шоколад във вътрешността под формата на дражета. Всички цветове са постигнати с плодове и естествени продукти

Жълто Фаберже La Fève  с дражета – Голямо шоколадово яйце с още шоколад във вътрешността под формата на дражета. Всички цветове са постигнати с плодове и естествени продукти

Фаберже – ювелирно шоколадово изделие, изящно, сезонно, скоро-изчерпаемо, червено, невъзможно-вкусно. Пълнежът е от карамел банан с ганаш от млечен шоколад и банан, всичко заобиколено от джандуя пекан.

Фаберже с гарнитура – Две ювелирни шоколадови изделия, изящни, сезонни, скоро-изчерпаеми, червени, невъзможно-вкусни. Изпълнени с пълнеж от карамел банан с ганаш от млечен шоколад и банан, всичко заобиколено от джандуя пекан. Около двете фабержета има 6 малки яйца - три вкуса по два броя: (1) бергамот, (2) лайм и бял шоколад и (3) лавандула.

И все пак това и Лили, която към шоколада винаги добавя и вино. Изборът й тази година е повлиян както от етикета, който ще си отива към яйцата, така и от вкуса, който си отива на всичко, но може да се пие и без нищо, защото виното само по себе си е меко казано добро и е от съвсем скоро на българска земя.

TR3 PUMI BIANCO SALENTO  - бяло вино, купаж от сортовете Малвазия бианка, Совиньон  Блан и Шардоне. То има искрящ сламеножълт цвят и аромат на цитруси, флорални нотки и нюанси на жълти плодове. Тялото е меко и заоблено, с отлично балансирани киселини и завладяващ послевкус.

TR3 PUMI ROSSO – червено вино, купаж от Примитиво, Негроамаро и Малвазия нера с красив и дълбок пурпурен цвят. Ароматът е интензивен, с нотки на черни и червени плодове. Вкусът е плътен и свеж, с балансирани танини.  Финалът е много дълъг с изтънчена пиперливост.

Тези две вина и още над 200 етикета, може да намерите онлайн на kinoivino.bg и на място в магазина на Кино и Вино, ул. Борис Арсов 9. От съображение към целостта и качеството на шоколадовите изделия, те могат да бъдат закупени само на място във физическия магазин. Очакваме ви! 

 

 

Тагове : великден шоколад La Fève by Pavel Pavlov вино

Потвърждавам Отказ