Meliora Prosecco Rose DOC Brut Millesimato

MONTELLIANA

22,47 лв.
В наличност
Код на продукта
MON-0508

Най-после първите розета PROSECCO са вече в България!

След 11 (!) години епични сблъсъци със закостенелите членове на винарската гилдия и бюрокрацията в Италия, призводителите на знаменитата и любима на милиони почитатели напитка имат право ра произвеждат пенливо розе под знака на PROSECCO! Правилата са ясни: сортов състав: Глера и Пино ноар /до 15%/, гроздето да е добито само от ареала Просеко, метод на производство - Шарма.

Първото PROSECCO ROSE е вeликолепно! Производителите са се вдъхновили от големите вина на Ривиера Монтелиана от времето на дожите.

Виното е с провансалски розов цвят, с фини и дълготрайни мехурчета. Макар и вдъхновено от старите майстори, виното е много модерно. В носа, както и на небцето се чувстват елегантни нотки на червени плодове. Това вино е перфектният аперитив. Но няма да сгрешите, ако го поднесете с леки предястия, морски дарове, панетоне или фини сирена. Сервира се при 8-10 С.

Повече информация
Вид вино : Пенливо
Държава: Италия
Сорт: Глера / Пино ноар
Година: 2019
Алкохол: 11.0% vol
Бутилка: 750 ml
Region Information
Регион: Венето
Венето
additional info
Комбинация с храни:
Меки сирена Сладкиши Твърди сирена Плодове
Температура на сервиране:
8 - 10

Cantina Montelliana се намира в сърцето на Marca Trevigiana, кооперация от 400 асоциирани лозари, които произвеждат Prosecco DOC, DOCG и други вина с отлично качество. Cantina Montelliana е оборудвана с модерни съоръжения, които гарантират качество, хигиена и безопасност в производствената верига. В същото време спазват традиционните методи за винопроизводство, опита и лозарската култура на региона.