Meliora Prosecco Rose DOC Brut Millesimato

MONTELLIANA
  • 26.44лв.
  • Без данък: 22.03лв.
  • В НАЛИЧНОСТ
  • Код на продукта: MON-0508

Най-после първите розета PROSECCO са вече в България!

След 11 години епични сблъсъци със закостенелите членове на винарската гилдия и бюрокрацията в Италия, призводителите на знаменитата и любима на милиони почитатели напитка имат право ра произвеждат пенливо розе под знака на PROSECCO! Правилата са ясни: сортов състав: Глера и Пино ноар /до 15%/, гроздето да е добито само от ареала Просеко, метод на производство - Шарма.

Първото PROSECCO ROSE е вeликолепно! Производителите са се вдъхновили от големите вина на Ривиера Монтелиана от времето на дожите.

Виното е с провансалски розов цвят, с фини и дълготрайни мехурчета. Макар и вдъхновено от старите майстори, виното е много модерно. В носа, както и на небцето се чувстват елегантни нотки на червени плодове. Това вино е перфектният аперитив. Но няма да сгрешите, ако го поднесете с леки предястия, морски дарове, панетоне или фини сирена. Сервира се при 8-10 С.


Cantina Montelliana се намира в сърцето на Marca Trevigiana, кооперация от 400 асоциирани лозари, които произвеждат Prosecco DOC, DOCG и други вина с отлично качество. Cantina Montelliana е оборудвана с модерни съоръжения, които гарантират качество, хигиена и безопасност в производствената верига. В същото време спазват традиционните методи за винопроизводство, опита и лозарската култура на региона.

Вид вино: Пенливо
Сорт: Глера / Пино ноар
Година: NV
Алкохол: 11.0% vol
Бутилка: 750 ml
Регион: Венето
Регион: Венето
Комбинация с храни:
Меки сирена Сладкиши Твърди сирена Плодове
Температура на сервиране:
8 - 10 ℃
Потвърждавам Отказ