Rose Pinot Grigio

La-Vis
  • 28.62лв.
  • Без данък: 23.85лв.
  • В НАЛИЧНОСТ
  • Код на продукта: LAV-1008

Този път майсторите от изба Lavis ни изненадаха с нов продукт - розе от Пино Гриджо... Още тестовите бутилки ни заплениха и ние побързахме да го внесем и предложим на нашите клиенти и приятели!

Всичко в това вино е забележително - изискан дизайн на бутилката, прекрасен цвят „люспа от лук” в линията на най-добрите провансалски розета, нос, в който се долавят аромати на бяла праскова и жълта ябълка и накрая един запомнящ се вкус с изявени минерални нотки и меки, копринени танини.

Виното е подходящо, както за аперитив, така и за морски дарове, ризото и риба. Ние пък го пробвахме с азиатска храна и горещо препоръчваме тази комбинация. Поднася се добре охладено до 8 -10 С.


Името и логото на винарска изба La-Vis са пряко свързани с територията, на която се намира и древните винени традиции. Тя се характеризира със сложна триизмерност, богата на хълмове, долини и стръмни склонове. Различните сортове лозя се отглеждат на малки участъци по хълмовете на Lavis, Giovo и Meano. Специфичното подреждане на лозята на нива от 200 до 800 метра гарантира разнообразие и органолептично богатство, позволявайки отглеждането на фини и деликатни бели лози в планините и интензивни и плътни червени сортове по хълмовете. Белите сортове като Шардоне, Пино Гриджо и Мюлер Тургау са преобладаващи на тази територия. Червените сортове са Шиава, Пино Ноар, Мерло, Теролдего и Лагрейн.

Вид вино: Розе
Сорт: Пино Гриджо
Година: 2022
Алкохол: 12.0% vol
Бутилка: 750 ml
Регион: Трентино Алто Адидже
Регион: Трентино Алто Адидже
Комбинация с храни:
Морски дарове Риба Бели меса Колбаси
Температура на сервиране:
8 - 10 ℃
Потвърждавам Отказ