Muller Thurgau DOC

La-Vis
  • 27.77лв.
  • Без данък: 23.14лв.
  • В НАЛИЧНОСТ
  • Код на продукта: LAV-1006

Сортът Мюлер Тургау е създаден през 1882 от швейцарския биолог Херман Мюлер и е кръстоска между Ризлинг и Силванер. Днес най-добрите масиви от него виреят по поречието на река Адидже, в Северна Италия. Именно от там идва и нашето вино, направено по най-модерни технологии, които изключват контакта с кислорода във всички етапи от процеса на производство.

Това позволява да се запазят всички аромати на виното, които са предимно на праскова и ябълка, но се долавят и цветя – момина сълза и жасмин. Тялото е здраво, с добра структура и известна пикантност.

Много добре се съчетава с морски дарове, особено със скариди или октопод.


Името и логото на винарска изба La-Vis са пряко свързани с територията, на която се намира и древните винени традиции. Тя се характеризира със сложна триизмерност, богата на хълмове, долини и стръмни склонове. Различните сортове лозя се отглеждат на малки участъци по хълмовете на Lavis, Giovo и Meano. Специфичното подреждане на лозята на нива от 200 до 800 метра гарантира разнообразие и органолептично богатство, позволявайки отглеждането на фини и деликатни бели лози в планините и интензивни и плътни червени сортове по хълмовете. Белите сортове като Шардоне, Пино Гриджо и Мюлер Тургау са преобладаващи на тази територия. Червените сортове са Шиава, Пино Ноар, Мерло, Теролдего и Лагрейн.

Вид вино: Бяло сухо
Сорт: Мюлер Тургау
Година: 2021
Алкохол: 12.5% vol
Бутилка: 750 ml
Регион: Трентино Алто Адидже
Регион: Трентино Алто Адидже
Комбинация с храни:
Морски дарове Риба Меки сирена
Температура на сервиране:
10 - 12 ℃
Потвърждавам Отказ