Vermentino Toscana IGT Vendemmia Tardiva

VIGNAIOLI MORELLINO DI SCANSANO
  • 32.71лв.
  • Без данък: 27.26лв.
  • В НАЛИЧНОСТ
  • Код на продукта: CVS-1009

Забележителен купаж от Верментино 85% и Вионие 15%. Цялото грозде идва от едно и също лозе, като се бере три до четири седмици след след обичайното време за зреене. Това позволява на гроздето да концентрира захар и да развие плодови аромати. Виното отлежава три месеца върху утайките си и още три месеца в бутилката, преди да излезе на пазара.

Цветът е златисто жълт, носът е наситен с ябълкови и сливови аромати, премесени с акациев мед, а вкусът е вълнуващ, траен, с отличен баланс на киселинност и минералност, лека пикантност и дълъг плодов финал.

За да усетите най-добре това забележително вино, го консумирайте охладено до 12-13 С


Кооперативната винарна на Vignaioli del Morellino di Scansano е основана през 1972 г., когато малка група производители от Scansano решават да обединят усилията си за производството на вино. Групата бързо се разраства и през 80-те години на миналия век е взето важно решение: докато други кооперативи са решили да се съсредоточат върху количеството, те избират най-трудния път, този на качеството. Това изисква значителни инвестиции от всички членове и сериозни усилия в обработката на лозятя. Няколко десетилетия по-късно усилията им са възнаградени. Днес Vignaioli del Morellino di Scansano се състои от 160 члена, чиито лозя се простират над хълмовете около Scansano, в провинция Grosseto, на обща площ около 600 хектара.

Вид вино: Бяло сухо
Сорт: Верментино / Вионие
Година: 2021
Алкохол: 14.5% vol
Бутилка: 750 ml
Регион: Тоскана
Регион: Тоскана
Комбинация с храни:
Риба Бели меса Меки сирена Паста
Температура на сервиране:
12 - 13 ℃
Потвърждавам Отказ