Talo Chardonnay Puglia IGP

SAN MARZANO
  • 25.48лв.
  • Без данък: 21.23лв.
  • В НАЛИЧНОСТ
  • Код на продукта: SAM-0626

Поредният етикет от знаменитата поредица TALO на избата SAN MARZANO, този път от бялата гама, е вече тук.

Това чудесно шардоне привлича с изискания си жълт цвят, отчетливия си букет на бели цветя и цитрусови плодове и изкусителния си вкус на цитруси, хляб и нотки ванилия. В началото на винификационния процес гроздовият сок лежи на ниска температура заедно с обвивките на зърната, за да извлече деликатните ароматни нотки.

Виното старее 4 месеца в бъчви от френски дъб. Подходящо е както като аперитив, така и за различни ястия от риба и морски дарове. В Пулия горещо го препоръчват в комбинация със сирена. Сервира се на 11-12 С.


Сан Марцано е малък град в центъра на Primitivo di Manduria, земи, целувани от двете морета в Саленто - Йонийско море и Адриатическо море. През 1962 г., когато Primitivo di Manduria все още не е добило днешната си популярност, 19 винопроизводители се събират, за да следват една мечта и основават Cantine San Marzano.

Франческо Кавало, вулканична и визионерска личност, е номиниран за председател на Управителния съвет, който продължава да мечтае за бъдещето и да наблюдава настоящето на избата. И до ден днешен, той е истинският кормчия на нейната реалност.

Вид вино: Бяло сухо
Сорт: Шардоне
Година: 2022
Алкохол: 12.5% vol
Бутилка: 750 ml
Регион: Пулия
Регион: Пулия
Комбинация с храни:
Риба Морски дарове Меки сирена Твърди сирена
Температура на сервиране:
11 - 12 ℃
Потвърждавам Отказ