Веселин Савов: Чест прави на американската филмова академия, че качи Грозев на сцената

  • Веселин Савов: Чест прави на американската филмова академия, че качи Грозев на сцената

Веселин Савов: Чест прави на американската филмова академия, че качи Грозев на сцената

13.03.2023

Не бях виждал толкова стилна и добре направена церемония по връчване на оскарите без никакви изцепки и лигавщини, които бяха характерни за последните години.

Това каза в студиото на Euronews Bulgaria Веселин Савов -  симпозиарх, кинокритик, търговец на вино и винен консултант, собственик на “Специализиран магазин за италиански вина”.

Рейтингът тръгна стремглаво надолу заради лоши сценарии на церемониите, лоши филми, изключителна политическа активност, което дразнеше хората.

Изключителен успех за филма "Навални" с Христо Грозев. Чест прави на американската филмова академия, че не само покани Христо Грозев в салона, но го качи и на сцената, без да се плаши, че някой ще направи атентат. Спомняте си само преди месец на БАФТА го помолиха да остане отвън.

"Наградата за "Навални" е заслужена, много е трудно да се направи този филм и много кураж се иска. Знам, че Грозев е обявен за издирване от руските служби, които забавят, но не забравят. Надявам се този път здравият разум да надделее, това е все пак филм".

Академията този път всичко, навсякъде, едновременно го даде на един филм, за да няма много обидени. Тази година има няколко много силни филма, включително и касови. Това, че са касови въобще не означава, че са лоши – "Елвис", "Аватар", филмът за Спилбърг, да не говорим за "Баншите".

Вижте цялото интервю във видеото.

Потвърждавам Отказ