Рубриката на Веско Савов: Избрани вина за месец април

 • Рубриката на Веско Савов: Избрани вина за месец април

Рубриката на Веско Савов: Избрани вина за месец април

03.04.2024

Вече сме с лятното часове време и това автоматично значи, че сме крачка по-близо до трайно хубавото време и вечерите с приятели на открито. Всеки месец е красив сам по себе си, но април е избухване – експлозия от цветове, слънце, нов живот и порив да опитаме нещо ново! През април душата ми  винаги е пълна, защото това е месецът на Vinitaly – най-голямото изложение на търговците на вино в Италия, което не съм пропускал, откакто се роди Кино и Вино. Тази година няма да е изключение, но преди да опитам новите вина, ви предлагам да опитате моята винена селекция за месец април:

Пролетта е тук, а с нея и жаждата за весели, пенливи вина с искрящи балончета. Моята препоръка е да започнете с едно от най-добрите в нашето портфолио!

 

 • Червено вино RARI SYRAH, сорт Сира, изба Сан Марцано, област Сицилия. Чудесно вино, което ще консумирам по време на обедите със семейство и приятели, защото е подходящо за широка палитра храни.

 

 • Бяло вино INZOLIA CORTE FERRO, сорт Инзолия, изба Корте феро, област Сицилия.

Това е още едно вино от слънчевия остров, което е живо доказателство, че сицилианските винари, колкото са добри на червеното, толкова са майстори на бялото вино! Забележителна свежест и вкус!

 

Вино със забележителен аромат, който ме кара да си мисля, че пролетта може да се събере в бутилка и да я изпием, докато чакаме основното! В това вино има много плод, много цветя и вкус, който ще ви накара да отпивате отново и отново!

 

 •  Червено вино AMARONE DELLA VALPOLICELLA DOCG,  сорт Корвина / Корвиноне / Рондинела / Озелета, изба VILLA MATTIELLI, област Венето.
  • Когато и да го пиете ще ви накара да се чувствате празнично. Препоръчвам го за рождени дни, подарък и жест към любим човек! Предлагаме го даже с книга. Комплектът е наличен ТУК

  Наздраве!

  Тагове : Рубриката на Веско Савов: Избрани вина за месец април

  Потвърждавам Отказ