Amarone della Valpolicella DOCG RISERVA

VILLA MATTIELLI

83,94 лв.
В наличност
Код на продукта
VLM-1201

Това прекрасно Амароне, произвеждано само от най-добрите реколти и в ограничено количество, е резултат от внимателен подбор на гроздето, дълъг процес на изсушаване и отлежааване във френски и американски дъбови бъчви в продължение на около 24 месеца. Допълнително стареене и в бутилката.

Елегантно, структурирано и мощно, надарено със свежест и завиден аромат. Плътно, топло и освежаващо тяло. Комплексно, богато и добре балансирано на небцето, освобождава прекрасен минерален оттенък с меки танини и нотки на сини сливи. Деликатен земен аромат и възхитителен горчив вкус на какао.

Това е вино за специални поводи. Добре е да се отвори най-малко един час преди сервиране

Повече информация
Вид вино : Червено сухо
Държава: Италия
Сорт: Корвина / Корвиноне / Рондинела / Озелета
Година: 2013
Алкохол: 16.0% vol
Бутилка: 750 ml
Region Information
Регион: Венето
Венето
additional info
Комбинация с храни:
Дивеч Червени меса Твърди сирена Хляб и хлебни изделия
Температура на сервиране:
16 - 18

Villa Mattiell е създадена през 2009 г. в красивите хълмове на Верона, в района на Soave Classico и Valpolicella DOC. Този амбициозен проект се осъществява благодарение на Роберта и съпруга й Джакомо, които с голяма отдаденост и смела визия за бъдещето, решават да проправят път за нова марка, носеща традициите на семейството от четири поколения насам. Благодарение на уникалния тероар с мек климат и благодатно слънце, гроздето е с високо качество и дава чудесни вина.