РУБРИКАТА НА ЛИЛИ ЦВЕТКОВА: ВИНАТА НА ПРОЛЕТТА

  • РУБРИКАТА НА ЛИЛИ ЦВЕТКОВА: ВИНАТА НА ПРОЛЕТТА

РУБРИКАТА НА ЛИЛИ ЦВЕТКОВА: ВИНАТА НА ПРОЛЕТТА

05.03.2024

“Няма зима, която да трае вечно, няма и пролет, която да пропусне реда си”. През 2024 г. посрещаме астрономическата пролет на 20 март, точно в 5:06 часа българско време. Вярвам, че подобаващото посрещане на сезоните е също толкова важно, както е важно да посрещнем човек - с надежда, гостоприемство и отлична подготовка! Моите вина за тази пролет са 6 и вече нямам търпение да им се наслаждавам сред цъфнали дървета и красиви цветя:

         TR3 PUMI е последният проект на изба SAN MARZANO, целящ да представи в два варианта -  червен и бял, най-популярните пулийски сортове грозде. Получили са се две прекрасни вина с високо качество и отлична цена! Червеното TR3 PUMI е купаж от сортовете Примитиво, Негроамаро и Малвазия нера. Бялото TR3 PUMI се прави от сортовете Малвазия бианка, Совиньон Блан и Шардоне. Те са моята винена мартеница, която мисля да отпивам докато видя първите щъркели.

CAPOCCIA CILIEGIOLO MAREMMA TOSCANA DOC е виното, което препоръчвам за пролетни вечери, които все по-често ще прекарваме навън. Това вино е произведено от редкия сорт грозде Чилиеджиоло и е живото доказателство за легендарните умения на винарите от Тоскана. То е като връхната дреха, без която не бива да излизаме.

TARA ROSATO е отлично розе, с което заменям розите за 8 март! То просто разкрива младост, сила и носи нови пориви. Има красив бледорозов цвят. Стилен и хармоничен букет от аромати, флорални нотки, розов грейпфрут и горски ягоди. На небцето се открояват червени плодове, праскова и ненатрапчиви билки.

COSTA DEL MULINO ABRUZZO COCOCCIOLA е бялото вино за дългите обеди с момичетата. Това вино е изключително вкусно и достатъчно. Идва от рядък сорт грозде, Кокочиола и аз го определям като пролетен еликсир.

Пролетта е празник, а какъв би бил един празник без гръм от пенливо вино? Ако ме питате кое да е пенливото вино, то винаги ще е 57 ASOLO PROSECCO SUPERIORE DOCG EXTRA DRY. Hаименовано e в чест на годината, в която е създадена изба MONTELLIANA - 1957. Използвано е специално селектирано грозде от хълма Асоло и серията е лимитирана, но ние имаме достатъчно, така че не пропускайте да напълните чашите с него тази пролет!

 

 

Тагове : РУБРИКАТА - НА - ЛИЛИ - ЦВЕТКОВА - ВИНАТА - НА - ПРОЛЕТТА

Потвърждавам Отказ