“Няма зима, която да трае
вечно, няма и пролет, която да пропусне реда си”. През 2024 г. посрещаме
астрономическата пролет на 20 март, точно в 5:06 часа българско време. Вярвам, че подобаващото посрещане на
сезоните е също толкова важно, както е важно да посрещнем човек - с надежда,
гостоприемство и отлична подготовка! Моите вина за тази пролет са 6 и вече
нямам търпение да им се наслаждавам сред цъфнали дървета и красиви цветя:
TR3
PUMI е
последният проект на изба SAN MARZANO, целящ да представи в два варианта - червен и бял, най-популярните пулийски сортове
грозде. Получили са се две прекрасни вина с високо качество и отлична цена!
Червеното
TR3 PUMI е купаж от сортовете
Примитиво, Негроамаро и Малвазия нера. Бялото TR3
PUMI се прави от сортовете
Малвазия бианка, Совиньон Блан и Шардоне. Те са моята винена мартеница, която
мисля да отпивам докато видя първите щъркели.
CAPOCCIA
CILIEGIOLO MAREMMA TOSCANA DOC е виното, което препоръчвам
за пролетни вечери, които все по-често ще прекарваме навън. Това вино е произведено
от редкия сорт грозде Чилиеджиоло и е живото доказателство за легендарните
умения на винарите от Тоскана. То е като връхната дреха, без която не бива
да излизаме.
TARA ROSATO е отлично
розе, с което заменям розите за 8 март! То просто разкрива младост, сила и носи
нови пориви. Има красив бледорозов цвят. Стилен и хармоничен букет от аромати,
флорални нотки, розов грейпфрут и горски ягоди. На небцето се открояват червени
плодове, праскова и ненатрапчиви билки.
COSTA
DEL MULINO ABRUZZO COCOCCIOLA е бялото вино за дългите обеди
с момичетата. Това вино е изключително вкусно и достатъчно. Идва от рядък сорт
грозде, Кокочиола и аз го определям като пролетен еликсир.
Пролетта
е празник, а какъв би бил един празник без гръм от пенливо вино? Ако ме питате кое да е пенливото вино,
то винаги ще е 57
ASOLO PROSECCO SUPERIORE DOCG EXTRA DRY. Hаименовано e в чест на годината, в която е създадена
изба MONTELLIANA - 1957. Използвано е специално селектирано грозде от хълма
Асоло и серията е лимитирана, но
ние имаме достатъчно, така че не пропускайте да напълните чашите с него тази
пролет!