Южняшка класика - Комплект Книга и Вино

ELENA FUCCI
  • 75.00лв.
  • Без данък: 62.50лв.
  • В НАЛИЧНОСТ
  • Код на продукта: OPT-0105

Комплект бутилка червено вино Titolo DOC и книга "ОПИТАЙ ТОВА", автор Светлозар Желев.

„Опитай това, опитай това, опитай това...”

Толкова пъти съм чувал тези покани, изричани на стотиците дегустации, изложения, презентации на вина, винени вечери, посещения в изби или винени турове, че са се превърнали в рефрен, който моментално зазвучава в главата ми щом видя приготвената за отваряне бутилка или чуя деликатния пукот на излизащата тапа, или дори само да усетя аромата на вино. Опитване и пак опитване, безкрайни опитвания, които правят ароматните и вкусовите ти рецептори все по-развити, все по-разбиращи, все по-добри.

Интензивен рубинен цвят със силни гранатови отражения. Богат и сложен парфюм, минерален и плодов, ефирно младежки, с ясни пикантни нотки, който провокира силно усещане за череша, касис и розмарин, тютюн и канела. Има сух, силен аромат, богата структура, устойчив и дълъг финал. Вино със силно присъствие, представително за своята територия и предопределено за голямо бъдеще.


Фамилната къща Titolo е разположена в покрайнините на Бариле, в северната част на Базиликата и потопена между лозя и маслинови гори, които са били отглеждани в продължение на 4 поколения. Историята на семейство Fucci през последните няколко години е едно престижно вино: Titolo, кръстено на местната вулканична територия в региона.

Тук семейството на Salvatore Fucci и дъщеря му Elena отглеждат важната лоза Aglianico del Vulture и работят със страст, за да подобрят характеристиките на това безпогрешно и уникално вино. Те не се изчерпват с парфюма или цвета, яснотата или аромата му, но се откриват в неговата личност. TITOLO е специално в своята балансираност и в способността си да предава оригиналните усещания на тези, които го пият.

Вид вино: Червено сухо
Сорт: Алианико дел Волтуре
Година: 2017
Алкохол: 14.0% vol
Бутилка: 750 ml
Регион: Базиликата
Регион: Базиликата
Комбинация с храни:
Червени меса Дивеч Твърди сирена Хляб и хлебни изделия
Температура на сервиране:
16 - 18 ℃
Потвърждавам Отказ