Ферарито на италианските вина - Комплект Книга и Вино

VILLA MATTIELLI
  • 84.00лв.
  • Без данък: 70.00лв.
  • В НАЛИЧНОСТ
  • Код на продукта: OPT-0103

Комплект бутилка червено вино Amarone della Valpolicella DOCG и книга "ОПИТАЙ ТОВА", автор Светлозар Желев.

„Опитай това, опитай това, опитай това...”

Толкова пъти съм чувал тези покани, изричани на стотиците дегустации, изложения, презентации на вина, винени вечери, посещения в изби или винени турове, че са се превърнали в рефрен, който моментално зазвучава в главата ми щом видя приготвената за отваряне бутилка или чуя деликатния пукот на излизащата тапа, или дори само да усетя аромата на вино. Опитване и пак опитване, безкрайни опитвания, които правят ароматните и вкусовите ти рецептори все по-развити, все по-разбиращи, все по-добри.

След внимателна селекция гроздето Corvina, Corvinone и Rondinella се поставя върху малки тави и се засушава, за да се увеличи концентрацията на захар. Това Амароне е плодово, гладко и рафинирано вино с интензивен рубинено-гранатен цвят. Етеричен нос на малки червени плодове, къпини, френско грозде и череши. Усещат се аромати на ванилия, тютюн и подправки, придадени от стареенето на дървото и деликатния земен аромат. С прекрасен минерален оттенък, добре балансираното тяло освобождава меки и гладки танини. Топъл, дълготраен завършек с нотки на сушени сини сливи.


Villa Mattiell е създадена през 2009 г. в красивите хълмове на Верона, в района на Soave Classico и Valpolicella DOC. Този амбициозен проект се осъществява благодарение на Роберта и съпруга й Джакомо, които с голяма отдаденост и смела визия за бъдещето, решават да проправят път за нова марка, носеща традициите на семейството от четири поколения насам. Благодарение на уникалния тероар с мек климат и благодатно слънце, гроздето е с високо качество и дава чудесни вина.

Вид вино: Червено сухо
Сорт: Корвина / Корвиноне / Рондинела / Озелета
Година: 2015
Алкохол: 15.0% vol
Бутилка: 750 ml
Регион: Венето
Регион: Венето
Комбинация с храни:
Дивеч Червени меса Твърди сирена Хляб и хлебни изделия
Температура на сервиране:
16 - 18 ℃
Потвърждавам Отказ