РУБРИКАТА НА ДЖУЛИ САВОВА: ВИНО ЗА ПРАЗНИК – ВИНА С НЕЖНИ ИМЕНА

  • РУБРИКАТА НА ДЖУЛИ САВОВА: ВИНО ЗА ПРАЗНИК – ВИНА С НЕЖНИ ИМЕНА

РУБРИКАТА НА ДЖУЛИ САВОВА: ВИНО ЗА ПРАЗНИК – ВИНА С НЕЖНИ ИМЕНА

01.03.2024

Март е тук и с него се отприщва новото начало, красотата и силата на всяка жена – майка, съпруга, приятелка, колежка.

Този месец избрах да ви предложа не просто вино за подарък, а всички вина от портфолиото на Кино&Вино с нежни имена. Всяка Ема, Грета, Алис, Катерина или Мария със сигурност ще се зарадва да получи бутилка вино и да види на етикета собственото си име. Всяка дама ще се почувства още по-специална, ако прозре символиката в името на древногръцка богиня или нимфа.  

CATERINA BORGA ROSSO IGT TREVENEZIE е отличен купаж от три сорта грозде (Мерло, Каберне совиньон и Рефоско). Идва от Венеция и пленява сърца!

AMALIA BORGA PINO NERO IGT TREVENEZIE е пленяващо червено вино, което се постига с търпение. Отлежава минимум 30 месеца преди да се появи на пазара - 24 месеца в барици и 6 в бутилката. Виното носи всички характерни белези на Пино ноара.

EMMA е бяло вино за дами, които обичат бавното живеене, за да усетят насладата от бутилката! Виното е чудесен купаж от два типични за района на Тревизо и Венеция сорта – Манзони бианко и Траминер! Преди миксирането отлежава 18 месеца – Манзони в дъбови бъчви, а Траминера в инокс. Резултатът е наситен сламеножълт цвят и завладяващ интензивен аромат на тропически плодове, жасмин, препечен дъб и лимонов крем. 

DONNA GRETA ABRUZZO PECORINO DOC е топ бялото вино на избата FRENTANA . След прецизна подборка на грозде Пекорино то се винифицира с местни дрожди за 7-8 дни заедно с кожиците и после отлежава 1 година върху фините си утайки. Още 6 месеца са му необходими да отлежи в бутилките, преди да се появи на пазара.

DONNA MARIA D'ANTO – Мария е не просто име, Мария е титла! Това вино е много специално, направено с внимание и любов, в памет на майката на собственика на избата MONTEPESCINI. Отлежавало е в бурета от френски дъб в продължение на 36 месеца. Този забележителен купаж от Санджовезе и Каберне е в стил „Супертускани” вина.

ALICE ROSATO DI TOSCANA IGT – Това розе носи младост, свежест и красота от прекрасната  Тоскана. Кръстено е на дъщерята на собствениците на избата – Алис и е създадено от сорта Санджовезе.

AMAI ROSE SALENTO IGP е красота в бутилка, която не може да остане затворена за дълго! Виното е истинска розова изненада, произведена от гроздето на стари лозя сорт Сусуманиело, възстановяващ се древен сорт в Саленто, Пулия.

LA MARCHESA BARBERA D'ALBA DOC е вино за жени с класа! Създадено е в памет на маркиза П. - последната собственичка на замъка Castellinaldо в област Пиемонте. Това високо оценено вино се произвежда именно от лозята, притежавани навремето от нейното благородно семейство! Виното има рубиненочервен цвят с фини нюанси на гранат.

TOOSA ROSATO PRIMITIVO SALENTO IGP е розе, което носи името на любимата нимфа на Посейдон в древногръцката митология. Това е вино с кауза от новата линия от три вина /бяло, розе и червено/ на Тинаци, създадена в подкрепа на каузата за спасяване на делфините в Йонийско море. От всяка продадена бутилка, сем. Тинаци, собствениците на избата, даряват по 1 евро. Ние също се присъединяваме към инициативата, а сега е отличен повод да го направите и вие!

NYMPHAE MONTERRATO BIANCO DOC е поезия в бутилка и кралски етикет, който би направил всяка маса изискана! Забележително бяло вино със страхотна индивидуалност, купаж от Совиньон блан и редкия сорт Тиморасо! 

KLEIO NEGROAMARO ROSATO IGP – Виното носи името на древногръцката муза на историята и на епичната поезия. От бутилката се излива невероятен розов цвят и аромат на пролет с флорални нотки на роза.

EDDA BIANCO SALENTO IGP е толкова добро бяло вино, че кръстихме на него домашната си котка, за да го споменаваме често и с много любов!  За създаването му се използват 80% Шардоне, 15% Москато и 5% Фиано. Величествен аромат, изящен етикет.

 Всички вина с нежни имена са на специална цена -10% от редовнатаот 1 март до 9 март 2024 г. или до изчерпване на количествата!

 

 

 

 

 

 

 

Тагове : vino-za-praznik-vina-s-nejni-imena

Потвърждавам Отказ